مزایا و معایب عایق سلولزی + مقایسه عایق سلولزی با عایق پلی یورتان

اخبار و مقالات جدید
مزایا و معایب عایق سلولزی + مقایسه عایق سلولزی با عایق پلی یورتان

از مواد مختلفی برای عایق‌کاری محیط در برابر آلودگی‌های صوتی و حرارتی استفاده می‌شود. امروزه تنوع این عایق‌ها در بازار به قدری زیاد است که مشتریان را در هنگام خرید گیج و سردرگم می‌کند. ما در این مقاله از شرکت اسپری فوم قصد داریم ضمن معرفی مزایا و معایب عایق سلولزی (Cellulose insulation)، آن را با عایق پلی یورتان هم مقایسه کنیم. در انتهای این مطلب می‌توانید تصمیم درستی برای خرید عایق حرارتی و صوتی مناسب بگیرید، با ما همراه باشید.

معرفی عایق سلولزی

عایق سلولزی در واقع نوع خاصی از عایق‌های صوتی و حرارتی است که با استفاده از الیاف گیاهی ساخته شده است. برای تهیه این محصول از کاغذ و روزنامه‌های بازیافت شده خمیری تهیه می‌کنند و سپس از آن عایق‌های سلولزی را می‌سازند.

این محصول برای عایق‌کاری کف اتاق‌های شیروانی، دیوارهای ناتمام و دیوارهای ساخته شده به کار می‌رود. عایق‌های سلولزی از سال 1950 ابداع شدند و هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه مزایا و معایب عایق‌های سلولزی را بررسی می‌کنیم.

مزایای استفاده از عایق حرارتی سلولزی

اگر از عایق سلولزی استفاده کنید، از مزایای زیر برخوردار خواهید شد:

  • میزان هدایت حرارتی در این عایق 40 km و ضریب کارایی حرارتی هم 3.8 (R) در هر اینچ است. این مقادیر سلولز را از عایق پشم شیشه بهتر می‌کند و در ردیف پشم سنگ قرار می‌دهد.
  • با عایق‌کاری سلولزی دیوارهای سازه می‌توان از اتلاف انرژی جلوگیری کرد. با کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها، هزینه‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.
  • چگالی عایق سلولزی سه برابر بیشتر از چگالی پشم شیشه است. به همین دلیل با استفاده از سلولز می‌توان احتمال عبور صدا را کاهش داد.
  • در روند ساخت عایق‌های سلولزی از ماشین‌های الکتریکی استفاده می‌شود، در صورتی که عایق‌های معدنی در کوره ساخته می‌شوند. مصرف انرژی در کوره حدوداً 20 تا 40 برابر بیشتر است.
  • در این نوع عایق احتمال رشد قارچ، آفت، حشره و جوندگان وجود ندارد.
  • در صورت استفاده از این عایق حرارتی می‌توان جلوی گسترش آتش‌سوزی در ساختمان را گرفت.
  • اگر عایق‌های سلولزی به صورت دقیق و درست نصب شوند، رطوبت را در ساختمان کاهش می‌دهند.

مزایای استفاده از عایق حرارتی سلولزی

معایب استفاده از عایق حرارتی سلولزی

نمی‌توان از معایب نصب و اجرای عایق سلولزی چشم‌پوشی کرد. این معایب عبارت‌اند از:

  • برای نصب این عایق حرارتی باید از نیروی متخصص استفاده کرد.
  • برای خشک شدن اسپری سلولز مدت زمان زیادی نیاز است. با وجود اینکه از گرمکن‌ها استفاده می‌شود، اما ممکن است این مرحله از چند روز تا چند هفته طول بکشد.
  • حدود 75 تا 85 درصد از عایق سلولزی بازیافتی است که این میزان مواد ممکن است سطح عایق را آلوده کنند.
  • عایق‌های سلولزی حساسیت‌زا هستند. این محصولات با انتشار ذرات ریز آلاینده و گرد‌وغبار محیط را آلوده می‌کنند و باعث بروز حساسیت‌های تنفسی در افراد می‌شوند.

مقایسه عایق سلولزی با عایق پلی یورتان

تا اینجا با عایق سلولزی، مزایا و معایب آن آشنا شدید. در این قسمت قصد داریم تا این محصول را با یکی دیگر از عایق‌های پرفروش و پرکاربرد یعنی عایق پلی یورتان مقایسه کنیم. در قدم اول باید به تکنولوژی ساخت این دو محصول اشاره کنیم.

ساخت فوم پلی یورتان عملیاتی پیچیده و علمی است که در آن از مواد شیمیایی سلول باز یا بسته استفاده می‌شود. این تکنولوژی ساخت به قدری پیشرفته است که باید در آن نکات و استانداردهای مهمی را رعایت کرد. اما در ساخت عایق سلولزی نیاز به مهارت خاصی نیست و هر فردی می‌توانند در شرایطی غیربهداشتی و غیراستاندارد این عایق را از مواد بازیافتی تهیه کند.

از طرفی اجرای فوم پاششی پلی یورتان بسیار ساده است. کافی است تا اسپری محتوی آن را تکان داده و سپس در محل موردنظر اسپری کنید. در صورتی که عایق‌های سلولزی را فقط تکنسین‌های مخصوص می‌توانند نصب و اجرا کنند.

مقایسه عایق سلولزی با عایق پلی یورتان

پس از اجرای عایق پلی یورتان نیازی به زمان برای خشک شدن نیست و نهایتاً تا 6 ساعت بعد می‌توان از محل عایق‌کاری شده استفاده کرد. در صورتی که عایق‌های سلولزی به چند روز تا چند هفته زمان برای خشک شدن نیاز دارند.

در زمان خشک شدن عایق سلولزی باید از گرمکن استفاده کرد که انرژی بسیار زیادی مصرف می‌کند و هزینه‌ای را به کاربر تحمیل می‌نماید. اما  عایق صوتی پلی یورتان در دمای محیط نیز به سختی نهایی خود می‌رسد. شما می‌توانید سطح نهایی عایق‌های پلی یورتان را رنگ‌آمیزی کنید در صورتی که در عایق‌های سلولزی این امکان وجود ندارد.

نتیجه‌گیری

اگر شما هم پس از مطالعه تفاوت‌های عایق سلولزی با عایق‌های پلی یورتان، تصمیم خود را برای خرید عایق ایده‌آل گرفته‌اید، کافی است به وب‌سایت اسپری فوم مراجعه و خرید خود را از میان محصولات متنوع آن انجام دهید. کیفیت و قیمت در این مجموعه تضمین شده است. شرکت اسپری فوم باکیفیت‌ترین خدمات و محصولات را در زمینه عایق‌های حرارتی و صوتی و پوشش‌های ضدحریق ارائه می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *