آیا میدانید نم و رطوبت یکی از دلایل مهم آسیب رسیدن به ساختمانها و کاهش عمر آنها هستند؟ به همین دلیل استفاده از عایق رطوبتی کف ساختمان (Waterproofing for floors) و ایجاد یک پوشش مقاوم در برابر آب و رطوبت بسیار الزامی است. در ادامه این مطلب از شرکت مهندسی اسپری فوم با ما همراه باشید تا انواع عایق رطوبتی کف ساختمان را بیشتر بشناسید و با انواع آنها آشنا شوید.
عایق رطوبتی کف ساختمان (Waterproofing for floors)
همانطور که میدانید یکی از مسائل مهمی که ساختمانها و مصالح ساختمانی را تهدید میکند، وجود نم و رطوبت است. رطوبت میتواند آسیبهای بسیار زیادی به ساختمانها وارد کند و امنیت آنها را کاهش دهد. در ساختمانهایی که تعداد طبقات آنها زیاد است استفاده از عایق ضد رطوبت کف ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. کف ساختمانها به دلیل وجود خاک، بیشتر در معرض رطوبت قرار دارند به همین دلیل استفاده از عایق مناسب برای کف اهمیت بسیار زیادی دارد. برای عایق ضد رطوبت کف ساختمان میتوان از روشها و مواد مختلفی استفاده کرد که در ادامه به ان می پردازیم.
دلایل اهمیت عایق بندی کف ساختمان
نفوذ رطوبت و آب به ساختمانها باعث بروز آسیب جدی به آنها میشود و به همین دلیل حتماً باید با استفاده از عایقهای رطوبتی از ورود رطوبت به داخل ساختمان و مصالح ساختمانی جلوگیری کرد. افزایش عمر سازههای ساختمانی یکی دیگر از دلایل مهم استفاده از عایقبندی کف ساختمان است.
عایق ضد رطوبت کف ساختمان برای چه ساختمان هایی مهمتر است؟
- ساختمانهای مسکونی: به ویژه در طبقات همکف و زیرزمین، جلوگیری از نفوذ رطوبت به دیوارها و کفها ضروری است.
- ساختمانهای تجاری: در فروشگاهها و مراکز تجاری، رطوبت میتواند باعث آسیب به کالاها و تجهیزات شود.
- ساختمانهای صنعتی: در کارگاهها و کارخانهها، رطوبت میتواند تأثیر منفی بر فرآیند تولید و تجهیزات داشته باشد.
- ساختمانهای قدیمی: این ساختمانها معمولا مشکلات رطوبتی بیشتری دارند و نیاز به عایق ضد رطوبت کف ساختمان دارند.
- ویلاها و خانههای نزدیک به دریا: این ساختمانها به دلیل شرایط جوی خاص نیاز به عایقهای قویتر دارند تا از نفوذ رطوبت جلوگیری شود.
- مناطق با بارش زیاد: در مناطقی که بارش باران زیاد است، عایق رطوبتی به جلوگیری از نفوذ آب به ساختمان کمک میکند.
- مناطق با آب و هوای گرم و مرطوب: این مناطق به دلیل رطوبت بالا میتوانند باعث ایجاد مشکلاتی مانند کپک و قارچ شوند که نیاز به عایق ضد رطوبت کف ساختمان مناسب دارند.
انواع عایق رطوبتی کف ساختمان
یکی از انواع رایج عایق رطوبتی کف ساختمان استفاده از قیرگونی است که با توجه به شرایط آبوهوایی بهترین نوع عایق رطوبتی است. هر یک از انواع عایقهای رطوبتی بر اساس ویژگیهایی که دارند میتوانند در مکانهای مختلف استفاده شوند.
یونولیت
یکی از عایقهای رطوبتی پرکاربرد یونولیت است که از پلیاستایرن تولید میشود. این ماده پلاستیکی که به رنگ سفید موجود است، از استایرن یکی از محصولات جانبی نفت و گاز تولید میشود. بیشترین میزان مواد تشکیلدهنده این عایق هوا است و تنها حدود ۵ درصد آن از پلاستیک ساخته شده است.
قیرآبه
از ترکیب قیر با آب، قیرآبه تولید میشود که برای ترکیب شدن آنها با هم از ژلاتین استفاده میکنند. از این عایق بیشتر در مکانهایی که دمای بالا ندارند، استفاده میشود.
قیر
استفاده از قیر برای عایق ساختمان در ایران بسیار متداول است، این عایق به دلیل ویژگیهای بیشماری که دارد مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. از جمله ویژگیهای آن میتوان به قدرت چسبندگی بالا، مقاومت بالا در مقابل تغییرات آبوهوایی، قابلیت نفوذناپذیری در برابر آب و رطوبت و … اشاره کرد.
عایق قطران
یکی از عایقهای کف ساختمان که چسبندگی بالایی دارد قطران است، این عایق از تقطیر موادی مانند چوب و زغالسنگ به وجود میآید که مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد.
عایق پیش ساخته
امروزه استفاده از عایق پیشساخته بسیار رایج شده است. از این عایق بیشتر برای پی ساختمان استفاده میشود و از موادی مانند قیر صنعتی، پودر تالک، پشمشیشه، پلیاستر، مس و … تولید میشود.
عایق پشم شیشه
پشمشیشه یکی از عایقهای مهم رطوبتی و حرارتی است که بسیار پرمصرف است. این عایق رطوبتی کف ساختمان در ترکیب با مواد دیگر خواص بسیار زیادی پیدا میکند و کاربردهای متعددی دارد.
عایق تیشو
الیاف شیشه یا همان تیشو علاوه بر عایق مقاوم در برابر رطوبت، در برابر حرارت هم مقاومت بالایی دارد.
عایق پلیمری
عایق پلیمری یکی از عایقهای رطوبتی پرکاربرد است که برای آببندی کف ساختمان از آن استفاده میشود. عایقهای پلیمری شامل پلی یورتان، عایقهای ابری، بوتیلی، اکریلیک، پلیاستر نبافته و سیلیکون است که برای عایقبندی کف ساختمان و سازه استفاده میگردد.
عایق نانو
عایق رطوبتی نانو مقاومت بالایی در برابر گرما، سرما و رطوبت دارد و به آسانی قابل اجرا است.
عایق پلی یوریا
یکی دیگر از انواع عایقهای رطوبتی، عایق رطوبتی پلی یوریا است که از ترکیب پلی اورتان و پلی اوره ساخته میشود. این عایق مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و سایش و … دارد.
بهترین عایق ضد رطوبت کف ساختمان
بهترین عایقهای ضد رطوبت برای کف ساختمان، عایقهایی هستند که به طور مؤثر از نفوذ رطوبت جلوگیری کرده و طول عمر ساختمان را افزایش میدهند. عایقهای پلیمری بهخاطر انعطافپذیری و توانایی ایجاد پوشش یکنواخت، گزینههای بسیار مناسبی محسوب میشوند. همچنین، عایقهای قیری بهعلت خاصیت مقاومت در برابر آب و عوامل جوی، بهویژه در نواحی مرطوب، بسیار کاربردی هستند. علاوه بر این، عایقهای اکریلیک که قابلیت تنفس دارند، میتوانند در شرایط مرطوب در داخل ساختمان نیز مناسب باشند.
در نهایت، برای انتخاب بهترین عایق، مهم است که با توجه به شرایط خاص پروژه و نیازمندیهای محیطی، مشاوره تخصصی رایگان دریافت کنید: 02188728535
ویژگی های عایق رطوبتی کف ساختمان
عایق رطوبتی کف ساختمان دارای ویژگیهای بسیار زیادی است از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- مقاومت بالا در برابر زلزله
- سبک بودن و وزن کم
- نصب و اجرای آسان
- اقتصادی و بهصرفه بودن
- مقاومت در برابر گرما و حرارت
نحوه عایق کاری کف ساختمان
در زیر نحوه عایقکاری کف به صورت خلاصه شرح داده ایم:
- آمادهسازی سطح: قبل از عایقکاری، سطح کف باید بهطور کامل تمیز و عاری از گرد و غبار، چربی و هرگونه آلودگی باشد. در صورت وجود ترکها یا ناهمواریها، باید آنها را با ملات پر کرد.
- انتخاب عایق مناسب: از عایقهای مختلفی نظیر عایقهای قیری، پلییورتان، PVC یا عایقهای پلیمری میتوان استفاده کرد. انتخاب عایق بستگی به شرایط محلی و نوع کاربرد دارد.
- نصب عایق: عایق را به صورت یکنواخت روی سطح کف اعمال کنید. در صورتی که از عایقهای مایع استفاده میشود، باید چند لایه به صورت نازک روی هم کشیده شود تا پوشش مناسبی ایجاد کند.
- پوشش نهایی: پس از خشک شدن عایق، میتوان از پوششهای نهایی مانند سرامیک، پارکت یا هر نوع کفپوش دیگر استفاده کرد. این پوششها علاوه بر زیبایی، به محافظت بیشتر از عایق کمک میکند.
پس از عایقکاری، باید به سلامت و وضعیت عایق توجه شود و در صورت بروز هرگونه آسیب، سریعاً ترمیم گردد تا از ورود رطوبت جلوگیری شود.
نکته مهم هنگام اجرای عایق کف ساختمان
هنگام اجرای عایق کف ساختمان باید به چند نکته مهم توجه کنید تا بتوانید به خوبی از نفوذ آب و رطوبت به بخشهای مختلف ساختمان جلوگیری کنید. هنگام اجرای عایق رطوبتی حتماً تا ۲۵ سانتیمتر از ارتفاع دیوارها را عایق کنید.
در مکانهایی که احتمال نفوذ آب بیشتر است عایق کاری را با دقت بیشتری انجام دهید. همچنین توصیه میشوند در آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام عایقبندی را به گونهای انجام دهید که داخل لولههای آب و فاضلاب هم عایق شود.
برای عایق کاری کف ساختمان، میتوان از روشها و مواد مختلفی استفاده کرد که به طور کلی باید از موادی استفاده شود که مقاومت مناسبی در برابر نفوذ رطوبت داشته باشند و همچنین زیرساخت مناسبی برای استفاده روی آنها فراهم شود. در ادامه، چندین روش برای عایقکاری کف ساختمان آورده شده است:
ممبران آب بندی
استفاده از ممبرانهای آب بندی میتواند یک راهکار موثر برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان باشد. این ممبرانها معمولاً از موادی مانند پلیایزوبوتیلن، PVC، یا EPDM ساخته میشوند و بر روی سطح کف نصب میشوند.
پوشش دهی با رنگ ها و لاک ها
استفاده از رنگها و لاکهای ضد آب و مقاوم در برابر رطوبت میتواند به عنوان یک روش ساده و موثر برای عایقکاری کف ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. این مواد معمولاً بر پایه اپوکسی یا پلی یورتان هستند.
فوم های عایق حرارتی
استفاده از فومهای پلییورتان یا پلیاستایرن به عنوان لایه عایق زیر کف میتواند همچنین به عنوان یک روش عایقکاری کف ساختمان استفاده شود. این فومها معمولاً به شکل تیرهها یا پلاکها به سطح کف نصب میشوند.
عایق کاری با استفاده از مواد شیمیایی
توجه داشته باشید که برای جلوگیری از رطوبت کف ساختمان برخی مواد شیمیایی مانند سیلیکونهای ضد آب یا محلولهای آب بندی میتوانند به عنوان روشهای دیگری برای عایق رطوبت کف استفاده شوند.
عایق کف ساختمان طبقه اول
عایق کف ساختمان طبقه اول به عنوان یک عنصر کلیدی در جلوگیری از نفوذ رطوبت و حفظ کیفیت محیط داخلی شناخته میشود. در واقع عایقهای مناسب میتوانند از ورود آب به زیرزمین و طبقه پایین جلوگیری کنند و مشکلاتی مانند کپک و قارچ را حل کنند. برای این منظور از جنسهای مختلفی مانند عایقهای قیری، شیمیایی و نانو استفاده میشود که هر کدام دارای ویژگیهای خاصی هستند.
در ساختمانهای تازهساز، عایقکاری کف طبقه اول به منظور جلوگیری از مشکلات آینده بسیار حیاتی است، چراکه علاوه بر جلوگیری از رطوبت، عایقها میتوانند عایق حرارتی خوبی نیز باشند و در مصرف انرژی صرفهجویی کنند. با این حال پیش از عایقکاری، تستهای مربوط به رطوبت و آسیبدیدگی کف به منظور انتخاب بهترین روش عایقکاری توصیه میشود. به طور کلی عایق کف ساختمان طبقه اول باید بهطور منظم بررسی شده و در صورت آسیب، تعمیر یا تعویض شوند تا عملکرد بهینه خود را حفظ کنند.
جلوگیری از رطوبت کف ساختمان ، چگونه؟
همانطور که در این مطلب شرح داده شد استفاده از عایق ضد رطوبت کف ساختمان در هنگام ساخت کف، به ویژه در مناطق مرطوب، میتواند به جلوگیری از نفوذ آب کمک کند. اما در کنار این مورد اطمینان از وجود سیستم تهویه مناسب در زیرزمین و فضاهای بسته برای کاهش رطوبت هوا و جلوگیری از تجمع بخار آب نیز بسیار موثر است.
همچنین بررسی منظم لولهها و تأسیسات آبرسانی برای جلوگیری از نشت آب و ایجاد رطوبت در کف ساختمان به شدت توصیه می شود. و درنهایت اینکه انتخاب مصالح ساختمانی مقاوم در برابر رطوبت مثل سرامیک و بتن مخصوص میتواند به کاهش مشکلات رطوبتی کمک کند.
قیمت عایق کف ساختمان
قیمت عایق کف ساختمان بسته به عواملی ممکن است متفاوت باشد. در زیر عوامل مؤثر بر قیمت عایق کف ساختمان را بررسی کرده ایم:
- نوع عایق: قیمت عایقهای مختلف (قیری، پلیمری، پلییورتان، PVC و…) متفاوت است. عایقهای پلییورتان معمولاً بهتر از عایقهای قیری هستند.
- متراژ کف: مقدار عایق مورد نیاز بر اساس اندازه و وسعت منطقهای که قرار است عایقکاری شود محاسبه میشود. هرچه متراژ بیشتر باشد، هزینه کل نیز افزایش مییابد.
- کیفیت مواد: استفاده از مواد با کیفیت بالا ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد، اما در بلندمدت میتواند باعث صرفهجویی در هزینههای ترمیم و نگهداری شود.
البته توجه داشته باشید که هزینههای نیروی کار و خدمات اجرایی بر قیمت نهایی نیز باید در نظر گرفته شود و درنهایت اینکه قیمتها ممکن است بر اساس منطقه و شهر متفاوت باشد. برای اطلاع از قیمت دقیق عایق کف ساختمان می توانید از طریق شماره تماس 02188728535 با کارشناسان اسپری فوم در ارتباط باشید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنند.
جمعبندی
عایقبندی کف ساختمانها و عایق کف اتاق در برابر نم و رطوبت بسیار اهمیت دارد و از آسیب جدی به ساختمان و سازهها جلوگیری میکند. انواع مختلف عایق رطوبتی کف وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به یونولیت، پیشساخته و قیر اشاره کرد. برای خرید انواع عایق رطوبتی کف ساختمان میتوانید با شرکت مهندسی اسپری فوم تماس بگیرید. این شرکت عایقهای رطوبتی را با کیفیت بالا و قیمت مناسب به مشتریان خود ارائه میدهد.