مناسب‌ترین پوشش و عایق برای سقف سوله

اخبار و مقالات جدید
مناسب‌ترین پوشش و عایق برای سقف سوله

عایق سقف سوله یک لایه عایق است که بر روی سطح سقف سوله نصب می‌شود تا کاهش انتقال حرارت و صدا، جلوگیری از تشکیل نقطه‌های شبنمی و مانع ورود یا خروج هوا، رطوبت و گرد و غبار از سقف باشد. این نوع عایق‌ها معمولاً در ساختمان‌ها یا انبارهای صنعتی که از ساختارهای فلزی مانند فولاد استفاده می‌کنند، استفاده می‌شوند. عایق برای سقف سوله چه متریالی دارد؟ پیدا کردن مناسب‌ترین عایق برای سقف سوله ‌های کارگاهی و… می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد. مسلماً در کارگاه‌های تولیدی و یا در سوله‌ هایی که به عنوان انبار استفاده می‌شوند. سرمایه‌های زیادی اعم از دستگاه‌ها، مواد اولیه، محصولات نهایی، پرسنل و نیروی انسانی و… وجود دارد. برای آن که بتوانید این دستگاه‌ها و سرمایه‌ها را از گزند آسیب رطوبت، نم، حرارت و… حفظ کنید، لازم است تا از عایق سقف سوله استفاده نمایید. یکی از بهترین عایق ‌ها می‌تواند فوم پاششی پلی یورتان باشد که در این مطلب از وب سایت اسپری فوم مبرای شما به توضیح مشخصات مربوط به آن بپردازیم.

انواع عایق های مناسب برای سقف سوله

انواع عایق های مناسب برای سقف سوله

عایق برای سقف سوله می‌تواند در بخش‌های مختلفی تقسیم‌بندی شود و مسلماً هر کدام از این عایق‌ ها نیز می‌توانند ویژگی‌های مثبت و منفی مربوط به خود را داشته باشند. انواع عایق سقف سوله مناسب هستند را در ادامه این مطلب عنوان کرده‌ایم و سعی می‌کنیم هر کدام از آن‌ها را در عین حال که مختصر توضیح داده‌ایم، به طور کامل نیز معرفی کنیم.

  • فوم‌های پلی یورتان

فوم‌های پلی یورتان و عایق برای سقف سوله

یکی از بهترین عایق‌ هایی که امروزه وجود دارد مربوط به فوم‌ پاششی پلی یورتان می‌شود. فوم‌های پلی یورتان می‌توانند به شکل فوم و اسپری مورد استفاده قرار گیرند. همین موضوع سبب می‌شود تا استفاده کردن از این فوم‌ها کار بسیار راحتی شود.

به طور مثال اگر بخواهیم به زبان و بیان ساده طرز کار این فوم‌ها را توضیح دهیم باید بگوییم که فوم‌های پلی یورتان به شکل دو ماده اولیه ایزوسیانات و پلی ال در مخزن دستگاه پاشش قرار می‌گیرند. با روشن کردن دستگاه این دو ماده با یکدیگر ترکیب شده و سپس با فشار بر روی سطح مورد نظر پاشیده می‌شوند. زمانی که ماده فوم بر روی سطح پاشیده می‌شود در عرض چند دقیقه سفت شده و عایق بسیار مقاوم و محکمی را به وجود می‌آورد.

فوم‌های پلی یورتان سبک بوده، چگالی کمی دارند، به سادگی مورد استفاده قرار می‌گیرند و می‌توانند در عرض مدت کوتاهی در سطح وسیعی به کار روند. تمامی این موارد می‌تواند به شما کمک کند تا جایی که امکان دارد از این فوم‌ها برای عایق برای سقف سوله خود استفاده کنید.

  • پشم شیشه

مورد بعدی که در سوله‌ ها و به خصوص کارگاه‌ها و انبار‌های قدیمی‌تر بیشتر به چشم می‌خورد، مربوط به استفاده از عایقی به نام پشم شیشه است. پشم شیشه یکی از قدیمی‌ترین عایق ‌ها است که بنا به دلایلی همچون مضر بودن برای محیط زیست و ایجاد سرطان ریه در انسان‌ها و حیوانات، امروزه استفاده از آن در بسیاری از مکان‌ها ممنوع شده است.

پشم شیشه دارای ساختاری بافت مانند است. زمانی که حرارت به این ساختار‌ها و بافت‌ها برخورد می‌کند، این بافت‌ها از یکدیگر باز شده و ایجاد نوعی گاز سمی می‌کنند. این گاز سمی ایجاد شده می‌تواند جلوی انتقال حرارت را بگیرد؛ اما از سوی دیگر نیز می‌تواند برای سلامتی افراد حاضر در سوله ها بسیار خطرناک باشد و خطرات جانی را به وجود آورد.

  • پشم سنگ

مورد بعدی در خصوص استفاده کردن از پشم سنگ است. پشم سنگ‌ها معمولاً به موادی گفته می‌شود که از بازالت‌ها تهیه شده‌اند. بازالت نوعی سنگ آتشفشانی است و می‌تواند عایق کاری سول ه‌ها را در برابر حرارت به خوبی انجام دهد. در واقع از پشم سنگ می‌توان هم در عوض عایق پاششی پلی یورتان صوتی و هم در عوض عایق پاششی پلی یورتان حرارتی استفاده کرد.

مناسب‌ ترین پوشش و عایق برای سقف سوله

عایق‌های حرارتی استفاده شده در سوله‌ها باید دارای چه ویژگی‌هایی باشند؟

در زمان ساخت سوله‌ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش هزینه‌ها تدابیری می‌اندیشند و به دنبال بهترین راه‌حل هستند به همین علت از عایق برای سقف سوله استفاده می‌کنند. باید گفت که از هرگونه عایق حرارتی نمی‌توان در عایق‌بندی سوله‌ها استفاده کرد. بلکه عایق‌های حرارتی باید دارای یک سری از ویژگی‌ها نظیر موارد زیر باشند:

  • داشتن مقاومت بسیار بالا در مقابل حرارت و تغییرات دمایی
  • مقاومت در برابر انواع قارچ‌ها و میکروب‌ها
  • استحکام و مقاومت در مقابل فشارهای گوناگون
  • داشتن چگالی مناسب
  • طول عمر بالا
  • عدم استفاده از فرمالدهید در ساخت عایق‌ها، این ماده دارای خاصیت سرطان‌زایی بسیار بالایی است بنابراین در عایق حرارتی سقف و دیوار سوله از این ماده به هیچ عنوان نباید استفاده شود.

نکات مورد توجه در زمان عایق‌کاری سوله‌ها

معمولا گرم نمودن سوله‌ها و جلوگیری از اتلاف انرژی یکی از دغدغه‌های صاحبان این سوله‌ها بوده و به همین علت همیشه این افراد به دنبال بهترین راه‌حل برای جلوگیری از اتلاف انرژی و گرم کردن محیط سوله‌ها هستند. استفاده از عایق‌های حرارتی بهترین گزینه پیش رو صاحبان سوله‌ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی و گرما است.
در زمان عایق‌کاری سقف سوله باید به نکات متعددی توجه کرد تا عایق برای سقف سوله کارایی لازم را داشته باشد. تعدادی از این نکات عبارتند از:

  • توجه به شرایط جغرافیایی و موقعیت مکانی سوله
  • مشخص نمودن نوع کاربری سوله موردنظر
  • مشخص نمودن نوع مواد و متریالی که در ساخت کف، دیواره‌ها و سقف از آن‌ها استفاده شده است.

مقایسه عایق‌های حرارتی ایزوهم نسبت به عایق‌های سنتی

هنگام انتخاب نوع عایق برای سقف سوله نیاز است که در ابتدا به مقایسه عایق‌ها با یکدیگر بپردازیم تا در انتها بتوانید بهترین عایق را انتخاب نمایید. در این قسمت به مقایسه عایق حرارتی ایزوهم با عایق‌های سنتی برای سقف سوله می‌پردازیم:

  • عایق‌های حرارتی ایزوهم دارای نصب بسیار آسانی نسب به عایق‌های حرارتی سنتی بر روی سقف سوله‌ها هستند.
  • عمر کم مواد اولیه استفاده در ساخت عایق‌های سنتی عاملی برای خرابی زودتر این عایق‌ها و افزایش هزینه‌های سوله به منظور تعمیر و یا تعویض این عایق‌ها است. این درحالی است که عمر مواد اولیه و متریال استفاده شده در عایق‌های ایزوهم بسیار بالا است.
  • سطح کیفی و بهداشتی عایق‌های سنتی طبق استانداردهای لازم نبوده و از همین رو از لحاظ بهداشتی این عایق‌ها مورد تائید نیستند و در مکان‌های بهداشتی نمی‌توان از آن‌ها استفاده نمود.‌ عایق‌های ایزوهم طبق استاندارد‌های بهداشتی روز دنیا تولید شده‌اند و می‌توانند جایگزین بسیار مناسبی برای عایق‌های سنتی باشند.

نحوه عایق‌کاری بر روی سوله‌های دارای سقف شیروانی

معمولا در عایق‌کاری سوله‌ها دارای سقف شیروانی شیوه و نحوه کار نسبت به سوله‌ها با سقف مسطح متفاوت است. در این نوع سقف‌ها ابتدا سطح را با نوعی پرایمر بی‌رنگ نانو پوشش می‌دهند. این پرایمر‌ها دارای خاصیت الاستیک و کشسانی داشته و مقاومت بالایی در مقابل باد و طوفان نیز دارند و در زمان بروز این عوامل دچار شکستگی و ترک نمی‌شوند.

بعد از این پوشش از نوعی عایق دیگر نانو که دارای انواع رنگی و سفید هستند استفاده می‌شود. بعد از پوشش‌دهی سقف با این دو ماده در نهایت بر روی سقف شیروانی یک سطح یکدست ایجاد می‌شود که این سطح به طور صد درصد ضدرطوبت بوده و در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد هم عایقی برای حرارت است. در نهایت عایق‌کاری حرارتی می‌تواند از طریق افزودن یک لایه عایق در قسمت داخلی و یا خارجی سقف صورت پذیرد.

برآورد قیمت نهایی عایق‌کاری سقف سوله

یکی از عواملی که به طور مستقیم بر میزان هزینه برآورد شده عایق برای سقف سوله‌ تاثیرگذار بوده، متریال و مواد استفاده شده در عایق‌کاری است. باید گفت که علاوه بر متریال می‌توان از متراژ و اندازه سقف سوله هم به عنوان عامل تاثیرگذار دیگری در قیمت نهایی عایق‌کاری سوله یاد کرد.

اگر به دنبال مشخص کردن قیمت دقیق عایق‌کاری هستید باید بگوییم که تعیین این قیمت به دلیل ثابت نبودن هزینه متریال امری بسیار دشوار است‌ و بهتر است به منظور صرفه‌جویی در قیمت‌ها عایق‌کاری سوله خود را به یک گروه اجرایی حاذق و با تجربه واگذار کنید.

جمع‌بندی

انواع عایق برای سقف سوله را به طور کامل معرفی کردیم.  این موضوع را به شما توضیح دادیم که کدام یک از موارد فوق می‌تواند اهمیت زیادی برای شما داشته باشد. و بهترین گزینه برای استفاده کردن به عنوان عایق سقف در سوله ‌ها باشد. زمانی که بهترین گزینه را پیدا می‌کنید. این موضوع را نیز در نظر داشته باشید: خرید عایق‌ های مناسب را بایستی حتما از فروشگاه‌های معتبری انجام دهید. که از بابت کیفیت عایق و عمر مفید آن‌ها مطمئن باشید.

نظرات کاربران

8 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *